Noordkop / Zeemacht

Jaar:2003

ALGEMEEN.

Elisa Kerkhoven,, Tessa Mosch,, Michel de Maesschalck en Matthijs Boers zijn zwemmers van de startgemeeschap Noordkop/Zeemacht. Individueel verrichten zij goede prestaties maar daarnaast vormen zij als viertal in de leeftijdscategorie 11-jarigen Nederlands beste estafette ploeg op de vier maal vijftig meter vrije slag met een tijd van 2.09.33. In het afgelopen zwemseizoen (2002/2003) hebben zij individueel met zeer veel succes deelgenomen aan zwemcompetities, limietwedstrijden, meerkampen, kringkampioenschappen, Speedoo voorrondes, het internationaal Grand Prix International de la Ville de Seraing" en het Nederlands kampioenschap voor minioren tot en met 12 jaar. Om dit te bereiken trainen zij gemiddeld 2 tot 4 keer per week in het zwembad "De Schots" onder leiding van diverse trainers van de startgemeenschap Noordkop/Zeemacht.

ELISA (07-03-1991)

Naast eerst met hart en ziel verknocht te zijn aanhet klassieke ballet is Elisa voor de lol in december 2000 gaan zwemmen. In haar 1e jaar ontving zij de zilveren medaille als clubkampioene voor meisjes van 11 jaar en jonger. Het seizoen 2002/2003 was voor haar een van opperste verwondering.it seizoen is afgesloten met maar liefst 20 medailles met als bekroning haar deelname aan het Grand Prix International de la Ville de Seraing in België. Hier behaalde zij 2x zilver en 2x brons. Als 17e geplaatste zwemster vrije slag op het Nederlands kampioenschap voor minioren eindigde zij op de 4e plaats en op de wisselslag als 10e. Alle zwemdiciplines zijn favoriet voor Elisa en haar grote droom is deel te nemen aan de Olympische Spelen.

TESSA  (28-10-1991)

Tessa zwemt vanaf haar 7e jaar en heeft er nu vier zwemseizoenen opzitten. Naast het zwemmen is zij verdienstelijk in het turnen.Tessa behaalde in het afgelopen seizoen vele podiumplaatsen. Bij de Speedoo-voorrondes was dit 2x zilver en 1x brons. Bij de Speedoo finale eindigde zij op de 4e plaats bij de 100 meter rugslag en de 100 meter vrije slag. Tessa haar favoriete slagen zijn rugslag en vrije slag. De ambitie van Tessa is om het volgend seizoen deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren. Op langere termijn is deelname aan het Europees- en Wereldkampioenschap en uiteraard de Olympische Spelen haar grote droom.

MATTHIJS (19-12-1991)

Matthijs heeft een superseizoen achter de rug. Naast de niet meer te tellen medailles variërend van goud tot brons, wist hij zich tot tweemaal toe te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap voor minioren tot en met 12 jaar. In maart zwom hij in Leiden, waar hij op maar liefst vier onderdelen eindigde bij de beste 10 zwemmers van Nederland (4e, 6e, 7e, en 8e plaats). Tijdens zijn tweede Nederlands Kampioenschap behaalde hij de zeer gewenste en verdiende bronzen medaille op de 200 meter wisselslag in een tijd van 2.44.75. Dit seizoen ontving hij de bronzen prestatiemedaille van de KNZB. Wie anders dan Ian Thorpe is zijn idool op zwemmersgebied.

MICHEL (16-10-1991)
Michel is op zijn 7e jaar begonnen met wedstrijdzwemmen. Hij ontpopte zich van jongs of aan als een heuse waterrat. Dit heeft hij overgenomen van zijn moeder, die eveneens van jongs af aan belangstelling voor het water had en nu aktief is als trainster bij de startgemeenschap Noordkop/Zeemacht.  Bij Michel was het alleen maar goud en zilver wat het afgelopen seizoen aan plakken is binnen gehaald. Maar liefst 17 stuks wist hij te veroveren. Hoogtepunt was zijn deelname aan de Grand Prix in België waar hij zilver behaalde op de wisselslag en het Nederlands Kampioenschap voor minioren tot en met 12 jaar te Dordrecht op de vlinderslag (6e) en vrije slag (14e).  Favoriete slag van Michel zijn de vlinderslag en de vrijeslag. Zijn grootste wens is Nederlands Kampioen te worden op de 100 meter vlinderslag en als het even kan op de 100 meter vrije slag.

KRISTALHELDERLPRIJS

De Kristalhelder Prijs is op 23 augustus 2003 door wethouder R. Waltmann uitgereikt op de barbecue van de startgemeenschap Noordkop/Zeemacht thuis bij de Fam. Bakker aan de Doggersvaart in Den Helder.

De prijs is gebruikt voor het volgen van stages en het meedoen aan wedstrijden.