Lisette Carlebur

Jaar:2006

Nadat Lisette (12-09-1996) op haar 5e jaar de eerste vioollessen heeft gevolgd bij de heer Steenman is zij nu alweer vier jaar bij Triade een leerling van de Finse viooldocent Jussi Paananen. Naar zijn mening is Lisette zeer talentvol. Bij de eerste ontmoeting maakte zij op hem een positieve indruk door haar stralende ogen en haar enthousiasme om net zo mooi te willen spelen als de artiest die ze bij een concert op de televisie had gezien. Daarna is Lisette op een heel natuurlijke wijze gegroeid en zijn er goede uitdagingen om zich als violiste verder te ontwikkelen.

In oktober 2004 heeft Lisette meegedaan aan de strijkersdag onder leiding van Emmy Verhey en viel zij op door de grote zuiverheid van de vioolklanken en haar wapperende benen, want de stoel was veel te hoog voor haar. Maar ze speelde alle stukken uitstekend. Lisette treedt regelmatig op waarbij opvalt dat zij alle concertjes uit het hoofd wil spelen. In Den Helder is zij o.a. opgetreden bij "Kids in Concert" (Winnubst), een koffieconcert van het Etty Hillesum College, in het Huisduiner Kerkje en in Schouwburg "De Kampanje".

Na de vakantie gaat Lisette naar groep 7 van "De Verrekijker" en volgens onze informatie doet ze daar goed haar best en heeft ze een grote interesse in alles wat er om haar heen gebeurd. Lisette heeft naast het vioolspelen ook andere hobby's zoals klassiek ballet, tekenen, kleien, schilderen, knutselen en computerspelen.

De prijs is op vrijdag 1 december 2006 door de wethouder Cultuur, Linda Rose Smit, uitgereikt  in Triade.Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Den Helder op 3 januari 2011 in Schouwburg "De Kampanje" trad Lisette samen op met Jessica de Graaf (Jong Talent 2008)

Lisette heeft de prijs benut voor het kopen van een nieuwe strijkstok en bladmuziek.