Huib van Diessen

Jaar:1993

Huib (1975) begon op achtjarige leeftijd met pianospelen. Na lessen te hebben gevolgd bij Karsten Dehning en Stephan Möller, zette hij zijn studie in 1991 voort bij Willem Brons aan het Conservatorium van Amsterdam.

Huib nam deel aan de volgende concoursen: het Steinway-Concours in Hamburg (1990, laureaat), het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland (1990, 3e prijs) en het Prinses Christina Concours (1993, 2e prijs).

Masterclasses volgde hij o.a. bij Elza Kolodin, Rudolf Kehrer, Peter Feuchtwanger, Earl Wild en Murray Perahia.

Na twe jaar de vooropleiding te hebben gevolgd is Huib in 1994 toegelaten tot de Hoofdopleiding van het Conservatorium van Amsterdam. In 2000 studeerde hij als uitvoerend musicus af bij Willem Brons. Daarnaast behaalde hij het doctoraal examen bestuurskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

De kristalhelderprijs is op 6 september door de voorzitter van de Stichting Kristalhelder, de heer H.F.M. Brinkman uitgereikt in het Hoofdkantoor van Swarovski Benelux te Den Helder

Huib heeft de prijs gebruikt voor het volgen van enkele masterclasses.

In 1998 en 1999 heeft Huib nogmaals financiële steun van de Stichting Kristalhelder ontvangen. Met deze steun organiseerde hij een concert in het Huisduiner Kerkje (1998) en nam hij in 1999 een eigen CD op.